Ylva( Flamme) Viisa (Guld) och Bazinga är ögonlysta med fina ögon.

Nu är Viisa också röntgad med A/B höfter och fria armbågar.

Nu är det bara löp vi väntar på. Jag vet inte varför mina tikar vägrar löpa och risken är att alla börjar samtidigt. Då kommer jag att para dom äldre tikarna först. Vi får se hur det blir. Det är jobbigt att ha valpar så man kan inte para alla utan man får ha en plan . Men nu är det löp som gäller först.

Yazz har gått igenom en operation. Efter hennes snitt i från i fjol så blev det ett brock i magen och muskulaturen fick kortas och det fick sys ihopa Hon mår efter omständigheterna väldigt bra. Det är väldigt ovanligt att något sådant händer. Nu hoppas vi på att hon får en fin och härlig pension.

Hera har kommit i gång på hundungdomen igen och då med hennes favorit Ada. Här på bilden med hennes dotter Jinx (Flinga)

Vixen fick prova på att hålla klöven när Freja viltspåra. Det blev så populärt att det var svårt att montera loss den . Så vi ska prova lägga lite viltspår till damen Det kan nog passa.

Hera och jag har hunnit med ett lopp till påsk challange. Vi springer och går i lite lagom takt pratar och fikar Så det är inga snabba tider där inte. Men Linda är i fullgång och springer med Nicki för kommande lopp i biathlon och trial . Så då får denna duracell sträcka ut på riktigt

Det går inte så fort men kul har vi.

Miljöträning är A och O i all träning Nicki är en bra förebild för hon är Wild and Crazy så den lite försiktiga Zelda bara hänger på alla upptåg =) Vixen har inga rädslor alls och mina Lapphundar är alla väldigt miljösäkra

Nosework träningen är i full gång och både Zelda och Nicki gör ett bra jobb.

Vixen håller på att lära sig doften av eukalyptus med hjälp av Ingela. Men vi skyndar långsamt Det finns ingen anledning att stressa fram något utan valpar ska få vara valpar tycker jag.

Nu äntligen har det börjat ljusna på kvällarna och man hinner med så mycket mera träning. Jag saknar inte utställningarna så mycket som jag trodde jag skulle göra . Men det skulle ändå vara kul att få visa upp några hundar.

Så även utan utställningar tränar jag dom unga hundarna ändå. Då får lära sig följa trava och stå . Man kan se det som en basic lydnadsträning Titti på bild (Haiti)

Puzz el (Idyll )

Vixen följer med på jobb i bland och då måste hon ju prova allt och gå på kattsanden är förbjudet Men det vet inte hon =)

Jag kan säga att varje dag med Vixen är ett äventyr Det är den tuffaste envisa lyckligaste och påhittigaste valp jag träffat Hon älskar allt och alla och vill gärna lära sig saker som tex äta med gaffel =)

Jag hoppas att jag snart kan komma med goda nyheter för alla som väntar på valp.

Som jag sagt tidigare säljer jag inga valpar till dom som bara är hemma för stunden för att vi har en pandemi.

Jag vill också att man ska vara medveten om att lapphundar skäller valpar bits och kissar inne.

Dom är inga gosedjur och kräver ändå någon som vill lägga ner tid på sin hund.

Jag vill också att man ska vara medveten om att man har hund 7 dagar i veckan och inte bara på helger.

Samt något mycket viktigt att skynda långsamt. Stressa inte med valpen . Att bygga upp en stress hos unga hundar för att dom ska kunna så mycket som möjligt innan dom är 6 månader. Det kan bygga upp en otrolig stress. Sen när intresset har svalnat för den lilla valpen och man inte tränar när dom äntligen är lite mogna för träning så blir dom odrägliga.

Vi ses och hörs snart igen ! Be patience !