Mina settrar är inga vanliga settrar . Det är två högenergi duraceller och “viärprecisöveralltsamtidigt” settrar.

Men det finns absolut inget bättre än glada och positiva hundar.

Idag var det online utställning. Man skulle filma sin hund med en app samtidigt som domaren är online och dom andra hundarna.

Jag har verkligen tränat men träna “detgårbrahemma”är en klassiker.

Nicki var först ut och jag som tittat så mycket på crufts . Man går in med sin hund flyttar bakbenen bakåt ganska så brett ställer dom snyggt fram och lyfter lite på svansen samtidigt som man håller snyggt i huvudet Där står den majestätiska settern och tittar rakt farm med sitt vackra högburna huvud I verkligheten i Dalby Nicki hoppar upp och ner och lerar ner mig totalt Lyckan var ju fullkomlig när vi skulle springa tjohho äntligen. Flytta ben hålla svans och huvud Det hade hon glömt totalt . Jag visste knappt vilket som var fram eller bak på henne till slut. Men det var väldigt kul.(enligt Nicki)

Sen var det Zeldas tur och vi har tränat så mycket på frysmarkeringar att jag friställde henne . Det är ju så jag brukar ställa och hon stod som ett ljus. Cruft snyggheten var glömd nu gällde det att hålla tassarna i backen Så var det tandvisning och jag lukta säkert godis på händerna och stoppar in mina godis händer i munnen. Vilken rolig lek sa Zelda och slog på sitt dova lekmorr och börja busa . Men tänderna blev visade och nu trava. Jodå det blev faktiskt ganska hyfsat om jag börjar likna ett lermonster ännu mera. Själva bytet mellan Zelda och Nicki gick inte så smidigt heller då Nicki kom lös och sprang framför kameran hela tiden swish…så kom en röd hund swish så kom den igen swish…

Nu skulle Nicki möta Zelda Det var jag och det var Erica som filma. Alltså jag skulle springa med båda samtidigt. Japp båda samtidigt =) Då kom hästarna mitt i alla röra och undra vad vi höll på med . Så i konkurrensen springer 3 hästar ett lermonster och två röda galenpannpannor. Lermonstret spottar fortfarande lera kan jag säga.Jag vet inte om Erica slutat skratta ännu och om domaren trodde vi var helt i från vettet

Galna eller inte galna så vann Nicki och hon blev BIR Irländsk setter

Så var det Lapphundens Tittis tur. Nu vet jag varför man har lapphund. 10 månader gammal går hon in står som ett ljus travar som en ängel och blir också BIR och där var lite konkurrens ändå

Alltså lapphundar är bra stabilitet till dom röda. Men om man vill ha lite spänning i livet och en boost lyckopiller så är ju settern det bästa alternativet Men om man vill ha lite som en meditation en svag vind och en doft av jordgubb då är Lapphunden perfekt =)

Jag är så otroligt stolt över Titti som precis gjorde allting rätt Den lilla duktiga dockan <3

Nu skulle det bli BIS final Jag vet inte om dom glömde Titti men vi hörde inte att dom kalla upp FLH och det är lite svårt genom telefonen och skrika GLÖM MIG INTE !.

Men Nicki hon var ibland dom sista hundarna till BIS uttagningen. Hur stolt blir man inte då på denna hoppande känguru. Men nu var stunden inne och vi gjorde vår finaste uppställning någonsin och trava så vilken dressyrryttare hade blivit avundsjuk. (Vilken en normal och van setter utställare säkert hade skrattat ihjäl sig åt) Men det bjuder vi på =)

Detta har verkligen varit en rolig dag. En sådan utmaning. Jag kan säga att detta var svårare än vilken biathlon eller trial som helst =)

Jag är så nöjd med mina hundar Glada svansar glada hundar som älskar allt vad man gör. Sen blir det lite fel ibland men vad gör det. Vi gör ju något tillsammans och vi har kul <3

Domar kritiker skulle skickas med posten så vi får väl se om vi blir bannlysta i från riktiga utställningar i framtiden .

Tack snälla Erica som har stått i kylan och filmat <3