Ja det har känts så ett tag men nu slog vädret om och det blev högsommar igen !
Det har varit en ganska intensiv sommar och inte någon semester här inte.

Volle starta sin IPO- Räddnings träning i Eslöv. Vilket har varit både roligt och inspirerande. Att nu har alla en chans att tävla i räddning också vilket inte var möjligt innan. Så det är lättare att hålla i gång hundarna.
En del är lydnaden som är lite annorlunda och en del är ruinsök ytsök eller spår vilket man få välja själva.

Det är aldrig helt enkelt med en Finsk Lapphund men Volle är otroligt duktig. Han älskar att klättra och har ett stort mod så det passar honom utmärkt.

Här letar han efter en människa i ett ras,

Dom måste lugnt och stadigt kunna balansera utan att panika och måste kunna vara så lydiga att dom kan stanna på kommando.

Vi har nu också börjat träna Ylva 6 månader med lite balans övningar och kanske hon någon dag kan ta över Volles roll i att leta människor,

Vi fick en rolig aktivitets dag hos Staffanstorps hundklubb där dom yngsta hundarna fick en chans att göra nya upptäckter .
Några av mina hundar älskar simma och som tur är bor jag bara en liten promenad i från Stenbrottet och bara några minuter i från Sandtaget vilket jag besöker ganska ofta när jag ändå är i stallet. Det blir perfekt att köra och låta hundarna simma innan vi kör hem.

Vi har inte varit på så mycket utställningar i år . Men i Ronneby så blev vår lilla debutant Newcrofts Ada 1 i sin klass och trea i bästa tikklass med CK
Ada är Volles dotter och Vilttis barnbarn

Vi vann också uppfödargruppen för Finsk domare med ett härligt omdöme som Bra huvud päls och rörelser utmärkt temprament. Där jag fick ett härligt beröm för vårt arbete. I gruppen hade vi 4 kombinationer där Scooter för dagen blev BIR Yazz Canasta och Wirra

Scooter har också under året hunnit med att bli Norskchampion och kan titulera sig med DKUCH LTCH NOUCH SEUCH inte nog med det två gdk doftprov i NW och tränar även Viltspår,
Nästa stolt mormor händelse är när Hera 7 år vinner barn med hund med Viltti 13.5 år. Vilket fantastiskt lite team dom är. smiley
Samma dag blir debutanten Ylva (Flamme) BIM och Ada blir BIR och BIG 4 på den inoficilella utställningen på Jägersro.

Vi har också hunnit med valpkurs där även en av Ånnas valp var med Guld som är en helvild liten gangster som jag tror kan bli en riktig stjärna.

Agilityträningen har jag fått lägga mellan passen och Bazinga utvecklas fint. Volle tränar jag mest för konditionen men det blir nog någon tävling i alla fall då han är så duktigt.


Eros som är över 14 år får hålla igång med lite enkla sök pass då är han nöjd Han är van att allt kretsar rumt honom Han vägrar stanna hemma och ta det lugnt.

Nu till hösten fortsätter vår träning Jag hoppas Volle snart kan tävla IPO-R och vi fortsätter med agilityn
Men nu börjar min utbildning till NW instruktör och jag ska gå kurs nu i September i Staffanstorp . Denna gång blir det Confetti som ska få jobba.
Vi börjar också på SKK nya uppfödar utbildning så det blir att pendla mellan Eslöv Veberöd Staffanstorp och Arlöv. Det blir en spännande och aktiv höst med nya utmaningar.

Nu till något helt annat vår älskade lilla Em har fått flytta hem till Vivvi. Hon fick ett röntgen resultat som inte var så bra att hon kan gå i avel. Men hon kommer att bli den perfekta sällskapshunden. Vi saknar henne som bara den men i bland måste man göra så för att komma vidare i sin avel.


Njut av sista strålar innan hösten kickar in

Hoppas ni alla får en fin höst smiley