Att vara uppfödare på heltid skulle behövas ett helt elit team av massörer läkare kiropraktiker och apotekspersonal.

Samt så borde man ha en kock och en kanna kaffe intravenöst samt kateter

Så det är tur att man inte har en kull så ofta.

Man sitter ligger och väntar och väntar på något ska hända. Tiken gräver hässjar och gräver igen. och givetvis börjar dom alltid efter kl 22 på kvällen.

När morgonen börjar komma så somnar tiken gott och sover hela dagen för att ibland flytta någon fäll eller riva i sönder en tidning.

Nästa natt när man börjar bli riktigt trött så väntar dom till ca 2.00 på morgonen och börjar äntligen krysta
Man hänger över valplådan sitter på huk och använder muskler som inte ens en ryttare visste att dom fanns.

12 timmar senare är allt klart alltså tolv timmar på huk på knä krypande och kravlande. Det är under dom timmarna man behöver en kock för hur ska man hinna äta och när är det lugnt.

När jag tittar på mina armbågar efter denna valpning har jag stora skrapsår Kroppen har inte en muskel som inte värker och ryggen ser ut som en banan.

Jag är så trött att inga tankar är riktigt klara. Kaffet har hållt ögonen öppna och även om man försöker sova så går det inte.

Man lagar mat och upptäcker att man hällt pastan rakt ner i grytan som man gjorde i stekpannan. Slänger maten tar en knäcke macka utan smör för att inte må illa.

Tittar till dom små hela tiden och skyndar ner till hästarna och ska fixa dom när man upptäcker att det är klart. Man ringer och tackar dotter för hjälpen och hon säger men du gjorde det för några timmar sen.

När man äntligen kan gå och lägga sig så har man pip och radar öronen påslagna i fall någon valp är orolig eller blir klämd.
Så man studsar upp och ner för att kolla . Då vill tiken gå ut och kissa och då vill ju så klart alla andra det också.

När klockan väl ringer och man ska gå upp så häller man valpfoder i kaffekokaren tar tröjan bak och fram och givetvis hittar man inga likadana strumpor.

Man inser att man har agility träning på kvällen och funderar hur det ska gå när man inte kan knyta skorna själva.

Man sätter sig med kaffemuggen i handen och tittar på dom små nyfödda liven och ler med hela ansiktet och samtidigt tänker man jag är pigg JÄTTE pigg.

Där någonstans somnar man gott och vaknar inte för än kaffet rinner över byxorna och man drömmer om valpar som busar på en ängsmiley
Man är lyckligt lottad som aldrig har tråkigt smiley